Επισκέψεις μέχρι σήμερα ...Number of visitors so far:

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds...!!!Skip

söndag 27 februari 2011

ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΑΒΑΚΗ: "με “ιντριγκάρουν” περισσότερο τα live σε δύσκολα μέρη..."


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, πέρασε όμως τα εφηβικά χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οικονομικά, ενώ παράλληλα άρχισε να γράφει τα πρώτα της τραγούδια και να κανει ζωντανές εμφανίσεις,έχοντας πολύ σημαντικές συνεργασίες.
Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα όπου ασχολείται πλέον επαγγελματικά με τη μουσική. Τα τελευταία δυο χρόνια, η Μαρία Καναβάκη ,άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από τη τελευταία της μουσικοθεατρική παράσταση “Μικρές ατασθαλίες"(το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ) .
Πολυτάλαντη, παίζει μάλιστα πιάνο και ακορντεόν και συνθέτει, ενώ το ηχόχρωμα της φωνής της, αποπνέει ταυτόχρονα ζεστασιά και μελωδικότητα που σε κάνει να ταξιδεύεις μέσα από την ερμηνεία της!
Στη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ,που παραχώρησε στο "The FaceBook Interview", η Μαρία,με διάθεση ,απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις παρακάτω...Απολαύστε την !


- Καταρχάς σ'ευχαριστώ που μου δίνεις αυτή την ευκαιρία να σε γνωρίσω μέσα από αυτήν την συνέντευξη για το "The Facebook Interview. Για αρχή θα ήθελα να μου πεις, ποια είναι η Μαρία Καναβάκη, εν συντομία;
Ένας άνθρωπος που τρελαίνεται με τη μουσική και έχει ως βασικό σκοπό να αποφύγει όσο μπορεί την “ενηλικίωση” που του επιβάλουν τα χρόνια.


- Πως θα χαρακτήριζες την μουσική σου;
Έχει σαφείς επιρροές από τον λεγόμενο “έντεχνο” χώρο, αλλά μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι με την παράδοση, την τζαζ και τους “ήχους” των υπολογιστών...


- Κατάγεσαι από το Ηράκλειο Κρήτης, μια πόλη με πλούσια μουσική παράδοση. Τι σημαίνει για σενα η μουσική;
Η μουσική είναι ο βασικός τρόπος που βρήκα να εκφράζω συναισθήματα και λόγια.Η μοναδική επιλογή που είχα να παραμείνω στοιχειωδώς ισορροπημένη.Το Ηράκλειο ήταν ανέκαθεν ένας τόπος που ευνοούσε τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες...νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος του τί κατέληξα να είμαι το οφείλω στον τόπο μου.


- Όταν ήσουνα κορίτσάκι στην Κρήτη, ποιον καλλιτέχνη όταν άκουγες έλεγες ότι σε αυτόν/ή θέλω να µοιάσω;
Δεν είχα ποτέ κάποιον καλλιτέχνη που να τον θεωρώ “πρότυπό” μου και να κάνω προσπάθειες να τον μιμηθώ με έναν τρόπο. Σίγουρα όμως με γοήτευε ανέκαθεν η φωνή της Βιτάλη, της Τσανακλίδου και της Αλεξίου που έβγαινε τις Κυριακές από τα βινύλια στο σπίτι μας καθώς και η “ντοπιολαλιά” του Σκουλά που ακούγαμε στα πανηγύρια του χωριού. Όλοι τους μου ξύπναγαν πράματα αλλιώτικα, μοναδικά, και συνεχίζουν ακόμα .


- Μίλησε μου λίγο για τους στόχους που είχες όταν σε ηλικία 19, 20 χρονών ξεκινήσες την καριέρα σου στο τραγούδι και για το τί ήθελες να κάνεις ;
Δεν είχα και δεν έχω σαφείς στόχους. Είμαι άνθρωπος που “βαριέται” να κάνει σχέδια μακροπρόθεσμα,και δεν έχω ακριβή εικόνα του τί θα πει καταξίωση. Ο μόνος στόχος που σίγουρα είχα από την αρχή είναι να καταφέρω να κάνω το πάθος μου για τη μουσική όσο γίνεται πηγή βιοπορισμού μου,χωρίς πολλές πολλές εκπτώσεις στην εκφορά του. Αυτό το έχω πετύχει και νιώθω πραγματικά ευτυχής.


- Πως αποφάσισες τελικά να εγκαταλείψεις την μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης και να ακολουθήσεις μια καριέρα τραγουδίστριας μόνιμα, πλέον, στην Αθήνα;
Από τη φύση της η δουλειά μας, επιβάλει να είμαστε λίγο νομάδες. Τόπους έχουμε μάθει να βαφτίζουμε τους ανθρώπους και όχι τη γη. Αυτή την περίοδο νιώθω ότι έχω περισσότερα πράγματα να με κρατάνε στην Αθήνα. Αργότερα δεν έχω ιδέα που θα με βγάλει.


- Ποιοί άνθρωποι θα έλεγες ότι πίστεψαν στο ταλέντο σου στα πρώτα σου βήματα και σε βοήθησαν,και ποιοί είναι οι άνθρωποι που συμβουλεύεσαι σήμερα για τα επαγγελματικά σου βήματα;
Ήμουν πολύ τυχερή που στην εφηβεία μου ακόμα γνώρισα τον Γιώργο Σταυρακάκη και τον Μίλτο Πασχαλίδη που με πίστεψαν και με “εφοδίασαν” με έναν μεγάλο όγκο από αυτά που ονόμασα με τον καιρό όπλα μου.Νομίζω όμως ότι ο άνθρωπος που κυρίως με στήριξε και με έπλασε σε μεγάλο βαθμό αυτό που είμαι είναι ο τραγουδοποιός και συνεργάτης μου Χρήστος Παύλης. Είναι ο βασικός άνθρωπος που νιώθω ότι μου λέει πάντα αλήθειες,κυρίως για τα λάθη μου, και ευτυχώς είναι από τους πιο ανοιχτόμυαλους συνεργάτες που είχα ποτέ στον πειραματισμό της μουσικής. Χωρίς αυτόν πολλά πράγματα θα ήταν τελείως μα τελείως αλλιώς.


- Έχεις συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες , όπως το Γιώργο Σταυρακάκη, το Μίλτο Πασχαλίδη, - τους οποίους αναφέρθηκες και παραπάνω - το Χρήστο Παύλη, το Βασίλη Σκουλά, τον Haig Yazdjian, κ.ά. πολλούς. Με ποιον καλλιτέχνη είχες την καλύτερη συνεργασία και σου άρεσε να δουλεύεις περισσότερο μαζί του, ποια είναι αυτή που έχει χαραχτεί στη μνήμη σου και γιατί;
Όλοι οι άνθρωποι που με εμπιστέυθηκαν ήταν πολύτιμοι και εξαιρετικά γεναιόδωροι σε μένα. Πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον.


- Μέχρι τώρα στη ζωή σου είσαι ικανοποιημένη απ’ όσα έχεις πετύχει;
Είμαι τελειομανής και ονειρεύομαι πάντα τα καλύτερα.Εύχομαι να είμαι πάντα γερή να τα κυνηγήσω.


- Όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, αντικρίζεις τη μουσικό, την τραγουδοποιό ή την ερμηνεύτρια Μαρία;
Ανέκαθεν ένιωθα πρώτα απ'όλα μουσικός. Τα υπόλοιπα είναι αγαπημένες μου δραστηριότητες που πλαισιώνουν την πρώτη...


- Υπάρχει κάποιο δυνατό live σου που να σου έχει μείνει, να σε έχει εντυπωσιάσει;
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο συγκεκριμένο. Γενικά όμως με “ιντριγκάρουν” περισσότερο τα live σε δύσκολα μέρη...εκεί που θέλει περισσότερο κόπο να “ψήσεις” τον ακροατή. Όταν τελειώσει η βραδιά και όλα έχουν πάει κατ'ευχήν είναι το πιο απίστευτο συναίσθημα.


- Τι αποτελεί ερέθισμα για σένα ώστε να δημιουργήσεις;
Οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει “τροφή” για να γράψω ένα τραγούδι. Πράγματα από τη δική μου ζωή, από τη ζωή των γύρω μου, από ένα ξύπνημα σε τόπο όμορφο.Προσπαθώ να παίρνω από παντού εικόνες και να τις κάνω λόγια και νότες.


- Στη διαδικασία της σύνθεσης τι έχει προτεραιότητα, οι στίχοι ή η μουσική;
Έχω συνηθίσει να γράφω παράλληλα στίχους και μουσική κυρίως στο πιάνο.Δεν μπορώ να πω ότι δίνω περισσότερη έμφαση σε κάτι από τα δύο.


- Τι κάνει ένα τραγούδι καλό κατά τη γνώμη σου;
Το κριτήριο για μένα είναι μεν η αρτιότητα της μουσικής και των στίχων,αλλά κυρίως ο βαθμός της συγκίνησης που μου δημιουργεί το σύνολο. Αυτό έχω πάντα σαν οδηγό όταν επιλέγω να ακούσω πράγματα, αυτό και όταν δημιουργώ.


- Από τα μέχρι τώρα τραγούδια σου ποιο είναι αυτό που σ'εκφράζει περισσότερο και γιατί;
Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει ένα από τα “παιδιά” του απόλυτα. Πιθανόν όμως να με συγκινούν περισσότερο το “Σε θυμάμαι” από το παράξενο τοπίο και “Ο καφές” από τις μικρές ατασθαλίες. Έχουν ιστορίες από πίσω σημαντικές για μένα.


- Υπάρχουν κάποια κομμάτια που δεν εκδόθηκαν;
Για κάθε συλλογή τραγουδιών που “κυκλοφορώ” πάντα έχω στο συρτάρι μου τουλάχιστον άλλα τόσα τραγούδια.Το θέμα της επιλογής όμως έχει να κάνει με το τί με εκφράζει περισσότερο την περίοδο που είναι να γίνει η κυκλοφορία της δουλειάς και το ποια τραγούδια μπορούν να αποτελέσουν ένα εννιαίο μουσικό εγχείρημα, μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος.


- Πώς βλέπεις την μουσική στην Ελλάδα σήμερα;
Περνάμε μια από τις πιο ζόρικες περιόδους τόσο στον πολιτισμό όσο και γενικώς. Τα εγχειρήματα φθήνουν, οι χώροι που μας φιλοξενούν λιγοστεύουν, τα ραδιόφωνα μειώνονται όταν δεν γίνονται “περιορισμένης ομιλίας”.Παρ'όλα αυτά έχω μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι αυτό μπορεί να ξεκινήσει αληθινά πιο σοβαρές προσπάθειες για υγιή τέχνη από όλους μας.Δημιουργούς και ακροατές.


- Σε ποιες χώρες έχεις παίξει; και ποιές ήταν οι διαφορές σε σύγκριση με την Ελλάδα ;

Στο εξωτερικό έχω πάρει μέρος σε παραστάσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.Τα πράγματα είναι λίγο πιο δομημένα, δύσκολα μεν από την πλευρά του ανταγωνισμού, αλλά σίγουρα δίκαια.Υπάρχουν σωστοί μηχανισμοί για να προχωρούν πράγματα όταν αυτά αξίζουν και έχουν δουλευτεί...Ελπίζω να γίνει κάποια μέρα και εδώ αυτό.Εξάλλου, “Για μια Ιθάκη ζούμε”...


- Αν δεν είχες γίνει τραγουδίστρια, τι θα είχες γίνει;
Νομίζω θα είχα ασχοληθεί με τη μαγειρική.Το να πειραματίζομαι στην κουζίνα παίζει ρόλο ψυχοθεραπευτικό για μένα.


- Εκτός όμως από τραγουδίστρια, γράφεις και κείμενα για μουσικές σου παραστάσεις (“Power G620+ένσημο”,«Μικρές Ατασθαλίες») που τα ερμηνεύουν οι ηθοποιοί ανάμεσα στα τραγούδια; Τι εντυπώσεις σου άφησε αυτή εμπειρία ;
Η σύμπραξη θεατρικής και μουσικής δραστηριότητας στη σκηνή με γοητεύει ιδιαίτερα. Πολλές φορές ο πεζός λόγος μπορεί ευκολότερα να γίνει άμεσος,ιδιαίτερα όταν ειπώνεται κάτι σκληρό.Νιώθω ότι το ένα συμπλήρωνε το άλλο με τρόπο σχεδόν αυτονόητο.


- Με το θέατρο θα υπάρξει συνέχεια;
Δεν γνωρίζω το πότε, αλλά είμαι βέβαιη πως ναι.


- Θά ήθελες κάποτε να γίνεις και ηθοποιός;
Το να ασχοληθώ με την υποκριτική με ενδιαφέρει μόνο μέχρι το σημείο που με βοηθάει στο στήσιμο των παραστάσεών μας.Η αποκλειστική ενασχόληση με το θέατρο δεν είναι κάτι με το οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ.



- Πώς θα περιγράφες την προσωπικότητά σου;
Πεισματάρα, δοτική, αυθόρμητη,εγωίστρια.


- Ποια είναι τα προσωπικά σου ακούσματα;
Οτιδήποτε μου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Τζαζ, κλασική,παραδοσιακή μουσική, δεν έχει σημασία η ταμπέλα. Αρκεί να με συγκινεί.


- Παρακολουθείς τα reality τύπου Fame Story ή X-Factor; και ποια είναι η γνώμη σας για αυτές οι εκπομπές ;
Δεν τα παρακολουθώ.Θεωρώ ότι είναι η τελευταία προσπάθεια των πρώην παντοδύναμων και νυν υπό διάλυσην δισκογραφικών εταιρειών να παραμείνουν ζωντανές. Από την άλλη δεν μπορώ να κατακρίνω τους ανθρώπους που επιχειρούν να βρουν εκεί αυτά που ονειρεύτηκαν. Τα προσφέρουν όλα σε αφθονία για λίγο...απλά έχει να κάνει με τη διαφορά που έχω με αυτούς τους ανθρώπους στα όνειρα.Τίποτα περισσότερο.


- Πως βλέπεις τον κόσμο του Internet σε σχέση με τη μουσική και ποια είναι η σχέση σου με το facebook;
Το διαδίκτυο είναι το μέλλον. Και δεν το λέω ως φράση “κλισέ” αλλά ως πράγμα που το βιώνω όλο και περισσότερο. Εδώ η μουσική δεν έχει “λίστες”, δεν έχει διαφήμιση, δεν έχει φραγμούς στον πειραματισμό. Αν αρέσεις, σε ακούνε. Αν όχι σε απορρίπτουν.Απλά και όμορφα για όλους.
Το facebook είναι ο καινούριος τρόπος “αφής” μεταξύ των ανθρώπων. Το χρησιμοποιώ κυρίως για τη γνωστοποίηση της δουλειάς μου.Όσον αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, είμαι παλιομοδίτισα...προτιμώ το άγγιγμα.


- Ένα μουσικό σου όνειρο- συνεργασία που θέλεις να πραγματοποιηθεί;
Θα ήθελα κάποια στιγμή οι παιδικές μου συγκινήσεις να βγούνε και αληθινές...Νομίζω Βιτάλη και Τσανακλίδου είναι οι άνθρωποι στους οποίους θα ήθελα περισσότερο να βρεθώ πλάι και δεν το έχω ακόμα καταφέρει.


- Τι σ'εκνευρίζει και τι σε χαροποιεί σε σχέση με τη μουσική;
Με εκνευρίζει η προχειρότητα που βαφτίζεται συναίσθημα. Με χαροποιεί το “ξεγύμνωμα” των συναισθημάτων πάνω στη σκηνή,χωρίς δήθεν κανόνες επαγγελματικού προφίλ.


- Νιώθεις ότι είσαι τυχερή στη ζωή και γιατί ;
Ένας φίλος μου συνηθίζει να λέει ότι για να κερδίσεις το λαχείο πρέπει πρώτα να το αγοράσεις.
Δεν πολυπιστεύω στην τύχη.Πιστεύω στη δουλειά και στις πιθανότητες.


- Τι σε κάνει ευτυχισμένη;
Όμορφες στιγμές πάνω στη σκηνή, χαλαρά βράδια με αγαπημένους, ταξίδια σε καινούρια μέρη.


- Πιστεύεις πως μια γυναίκα μπορεί να συνδυάσει την καριέρα και την οικογένεια;
Ειδικά στο επάγγελμά μας είναι πολύ δύσκολο, κυρίως λόγω των ωραρίων και των συνεχών μετακινήσεων. Παρ'όλα αυτά θέλω να πιστεύω ότι είναι ακόμα ένα στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου και θα διεκδικήσω να το κερδίσω.


- Ποια στοιχεία προσωπικότητας θεωρείς χρήσιμα, και τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα σου;
Πολλή δουλειά και γερό στομάχι...Τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.


- Τέλος , που εμφανίζεσαι και τι ετοιμάζεις δισκογραφικά αυτο τον καιρο;
Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε περιοδεία παρουσιάζοντας τα καινούρια μας τραγούδια από τις μικρές ατασθαλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όσο για νέα δισκογραφία...είναι πολύ νωρίς ακόμα αλλά όλο και σκαρώνονται καινούρια τραγούδια.

Μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί της στο facebook ή στο mycpace,


Στο παρακάτω video μπορείτε να ακούσετε την Μαρία…

tisdag 8 februari 2011

ΔΗΜΗΤPΗΣ BOPPΗΣ: "Κάθε ταινία είναι σαν να φέρνεις στον κόσμο ένα μωρό... "


Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία της ταινίας «December Riots» («Μαχητές του Δεκέμβρη») στους ελληνικούς κινηματογράφους σας παρουσιάσω σήμερα μια αποκλειστική συνέντευξη με τον παραγωγό, σκηνοθέτη, και σεναριογράφο της ταινίας Δημήτρης Βόρρης. Ο δημιουργός που ζει και εργάζεται στο Λος Αντζελες, μου μίλησε για το φιλμ, (μια Αμερικανική παραγωγή που μέρος της έχει γυριστεί στην Ελλάδα και βασίστηκε στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 στην Αθήνα και τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. ) για τους ηθοποιούς που ξεχωρίζει στην συγκεκριμένη ταινία, για της δυσκολίες που συνάντησε στην πραγματοποίηση της ταινίας, και για το πως βλέπει την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ μου αποκαλύψε και τα μελλοντικά επαγγελματικά του σχέδια. Διαβάστε περισσότερα εδω παρακάτω και απολαύστε τις ενδιαφέρουσες μικρές απαντήσεις του...


- Κατ 'αρχάς, κυρίε Δημήτρη, πείτε μου λίγα λόγια πώς θα περιγράφατε το έργο σας «December Riots» σε κάποιον που δεν έχει δει την ταινία;

Κλειστοφοβικό θρίλερ.


- Γιατί αποφάσισατε να κάνετε αυτή την ταινία που αναφέρετε στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 στην Αθήνα και τον θάνατο του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τα πυρά αστυνομικών ;

Γιατί είναι ένα θέμα που καίει πολλούς και ειδικά όσους αρνούνται να δούν την αλήθεια. Ακόμη δεν μπορώ να αποδεχτώ τη δολοφονία ενός έφηβου ΑΟΠΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥ.



- Κατά πόσο βασίζεται η ταινία στην πραγματικότητα και πόσο είναι φαντασία;

Θα το κρίνετε όταν τη δείτε....



- Πείτε μου γενικά ποια θέματα σας αγγίζουν και τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε µε το «December Riots»;

Να κάνω μια ταινία εδώ και τώρα για μια χώρα που χάθηκε, ελπίζω όχι ανεπιστρεπτί...



- Πόσο σας ενδιαφέρουν τα φεστιβάλ και τα βραβεία γενικότερα?

Με ενδιαφέρει κατ'αρχήν ο κόσμος να μπει να δεί την ταινία.



- Σήμερα θα αλλάζατε κάτι στην ταινία;

Το budget της...



- Ποια σκηνή θεωρείτε κορυφαία;

Ας αποφασίσουν οι θεατές....



- Ως δημιουργός τι πιστεύετε πως είναι αυτό που θα τραβήξει το κοινό στην ταινία σας;

Η αλήθεια της.



- Διάβασα κάπου ότι ήσασταν παγιδευμένος στον κινηματογράφο «Άστυ» στο κέντρο της Αθήνας στις 8 Δεκεμβρίου του 2008. Τι θυμάσαι από εκείνη τη μέρα;

Την αίσθηση ότι όλη η χώρα είναι μια πελώρια παγίδα καλυμμένη από καπνούς δακρυγόνων...




- Αλήθεια, φοβηθήκατε κάποια στιγμή για τo πώς θα αντιδράσει το κοινό σε αυτά που βλέπει στην ταινία;

Οχι....



- Πείτε μας λίγα λόγια για το πλήρες καστ...ποιους ηθοποιούς ξεχωρίζετε?

ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΟΥΚΙΑ ΛΑΙΜΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ, ΛΟΥΙΖΑ ΡΕΑΣ, ΝΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ αποτελούν ένα εξαιρετικό καστ. Είμαι περήφανος για τις ερμηνείες τους...



- Θα ήθελα, για γνωριμία με τους αναγνώστες, να μου πείτε για τον εαυτό σας . Ποτέ γεννήθηκατε και πού μεγαλώσατε;

Γεννήθηκα στον Bόλο. Μεγάλωσα στον Πειραιά και τον Αγιο Δημήτριο.


- Πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια;

Δύσκολα...



- Πότε, πώς και τι σας έκανε να ξεκινήσετε με τη κινηματογραφική παραγωγή?


18 ετών σαν δεύτερος βοηθός σκηνοθέτη.



- Πώς θα περιγράφατε το χαρακτηρα σας;

Βρείτε τον μόνοι σας...



- Τον ελεύθερο χρόνο πως τον περνάτε;

Απαντώντας σε συνεντεύξεις...



- Γνωρίζω πως ζείτε μόνιμα στο Λος Αντζελες, λοιπόν, νιώθειτε περισσότερο σαν Aμερικανος ή Έλληνας;

Πολίτης του κόσμου....



- Έχετε οικογένεια και παιδιά;

Οχι ακόμη...



- Πηγαίνετε συχνά κινηματογράφο;

Ναι. Κάθε εβδομάδα....



- Τι γνώμη έχετε για το ελληνικό σινεμά;

Ηρωισμός μέχρι τρέλλας...



- Εσείς γιατί κάνετε φιλμ;

Είναι τρόπος να αναπνέω...



- Πως λειτουργεί η σκηνοθεσία για σας;

Καταλυτικά!



- Ποιοί σκηνοθέτες ξένοι ή Έλληνες, σε έχουν εμπνεύσει και ειδικότερα ποιές ταινίες σε έχουν επηρεάσει;

Μπράιαν ντε Πάλμα, Τζων Κάρπεντερ, Τζων Γου.



- Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αν έχετε ηθοποιούς από το Χόλιγουντ για μια τεράστια επιτυχία;

Αν είναι καλή η ταινία ο κόσμος θα μπει να τη δει....




- Πώς έγινε η γνωριμία σας μέ και πώς προέκυψε η συνεργασία με την με τον σεναριογράφο και συναδέλφου σου Μιχάλη Κοκκινάρη?

Μέσω κοινών συνεργατών...Συνεχίζεται χρόνια τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα.



- Ποιοί είναι οι άνθρωποι που εμπιστεύεσαι και συμβουλεύεσαι στον καλλιτεχνικό χώρο?

Ελάχιστοι....



- Θέλω να σας ρωτήσω γιατί δεν διάλεξατε μια μεγάλη εταιρεία για να εκδόσετε τη δουλειά σας και προτίμησατε να κάνετε την παραγωγή μόνος σας;

Αλλιώς δεν θα γινόταν η ταινία...




- Σας δυσκολεψε πολυ να κανετε την ταινια αυτη?

Κάθε ταινία είναι σαν να φέρνεις στον κόσμο ένα μωρό...



- Που συναντησατε δυσκολιες?

Στην εξεύρεση κατάλληλων συνεργατών...





- Ποσο μεγαλο ητανε το κοστος τησ ταινιας?

Oσο επέτρεπε η οικονομική κρίση...




- Ασχολείσται με την πολιτική, για παράδειγμα, ψηφίζετε;

Με τα κόμματα όχι. Με την πολιτική ναι...



- Αν κανατε μια ερώτηση σε έναν πολιτικό σε ποιον θα την έκανες και τι θα θέλατε να ρωτήσετε?

Γιατί δεν παραιτείσαι;;;



- Τι γνώμη έχετε για την οικονομική κρίση και το μελλον της Ελλάδα, είσται απαισιόδοξος ή αισιόδοξος;

Οσο ο κόσμος κρατά παθητική στάση η κρίση θα χειροτερεύει...



- Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο θα έβγαινες στο δρόμο να διαδηλώσεις?

Η κατάντια της χώρας μου...




- Ποια η προσωπική σας σχέση με το διαδίκτυο, έχεις Facebook, Myspace κ.α.


www.vorris.blogspot.com


- Ποιο είναι το feedback που παίρνετε από τον κόσμο;

Είναι μια ταινία που όλοι θέλουν να δούν... και περιμένουν...



-Τέλος, θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι τα άμεσα μελλοντικά σας σχέδια?

Ετοιμάζουμε την ταινία LAND OF THE ANGELS για το Ολοκαύτωμα της Θεσσαλονίκης και την
εξέγερση των Ελλήνων Εβραίων που ανατίναξαν τα κρεματόρια στο Αουσβιτς-Μπιρκενάου...για να μην πεθάνει κανείς άλλος. Είνι από τις πιο ηρωικές πράξεις, όχι μόνον του Β΄ Παγκοσμίου και του 20ου αιώνα, αλλά τηςπαγκόσμιας ιστορίας.



Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «December Riots» Μεταξύ άλλων παίζουν οι ηθοποιοί Ηλίας Λογοθέτης και Αβραάμ Παπαδόπουλος.


måndag 7 februari 2011

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΕΠΕΝΗΣ: "Η μουσική είναι κάτι που εκφράζει τα συναισθήματά μου, τις σκέψεις μου, τις κινήσεις μου και τον τρόπο ζωής μου."


Η σημερινή συνέντευξη έγινε με τον ραπερ Αποστόλη Τεπενή, γνωστός και ως << A.T. Tha Don >>. Κατάγεται από την Ορεστιάδα,Εβρου αλλά γεννήθηκε πριν 23 χρόνια στη Γερμανία, όπου σήμερα ζει και σπουδάσει ηχοληψία και ηχογραφήσεις.. Στην συνέντευξη ο ενδιαφέρον νέος ραπερ, παραγωγός, και στοιχουργος που βρίσκεται ακόμα στον δρόμο προς την επιτυχία, μίλα για το πως χαρακτηρίζει ο ίδιος τον ήχο του, για τα ακούσματα του και την αγάπη του για την hip hop κουλτούρα αλλά και για συνεργασίες που θα ήθελε πάρα πολύ να κάνει με άλλους καλλιτέχνες στο μέλλον...
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αποστόλη για τον χρόνο του που μοιράστηκε μαζί μου!




- Καταρχήν πες μου λίγα λόγια για τον εαυτό σου.
Γεννήθηκα στο Μόναχο, Γερμανίας το 1988. Πήγα σε ελληνικό σχολείο (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και το 2006 πέρασα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Νομικής. Έχω έναν κατά 2 χρόνια μικρότερο αδερφό, ο οποίος επίσης ασχολείται με το Hip-Hop, και προσωπικά πιστεύω πως είναι από τους καλύτερους Έλληνες ράπερ, χωρίς υπερβολές. Λέγεται Grand P. Μετά από 4 χρόνια στην Αθήνα ξαναγύρισα πίσω στο Μόναχο για να κάνω επιπλέον σπουδές πάνω στην ηχοληψία.


- Πότε άρχισες να κάνεις μουσική;
Με την μουσική ξεκίνησα στα 14 μου το 2002 ως διασκέδαση και τελικά κατέληξε να αποτελεί την καθημερινότητά μου. σαν τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μου. Ένα θετικό που μπορώ να πω για τον εαυτό μου είναι ότι στο περιβάλλον μου ήμουν ο πρώτος που ξεκίνησε να γράφει τους δικούς του στίχους και μετέπειτα ακολούθησαν και άλλοι. Παραδόξως ποτέ δεν έδωσα κάποιο Demo σε κάποια δισκογραφική, αλλά έχω τόσο πολύ ασχοληθεί έκτοτε με την μουσική και το παρασκήνιο, που μπορώ να υπολογίζω τον εαυτό μου σαν βετεράνο, ακόμα και αν το πρώτο μου, εντατικά δουλεμένο αλμπουμ "Remember Me" ήρθε μόλις το 2010.


- Τι ήταν αυτό που σε επηρέασε για να ασχοληθείς τη μουσική;
Η μουσική ανέκαθεν υπήρχε στη ζωή μου. Από τότε που μπορώ να θυμηθώ..Η μουσική είναι κάτι που εκφράζει τα συναισθήματά μου, τις σκέψεις μου, τις κινήσεις μου και τον τρόπο ζωής μου. Είναι πολλές φορές μοναδικός τρόπος να εκφράσω αυτό που θέλω έτσι ακριβώς όπως το θέλω, να βάλω ένα χρώμα και μιά μελωδία πάνω στην σκέψη μου. Και ειδικά για το ραπ όσο περισσότερο το άκουγα, τόσο περισσότερο ήθελα να εμπλακώ και γω σε τούτο το παιχνίδι λέξεων και μυαλού. Η μουσική γενικότερα μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ καλό φίλο, έτοιμο να μοιραστεί μαζί σου χαρές και λύπες σε οποιαδήποτε στιγμή, δίνοντας σου παράλληλα δύναμη.


- Τι κατηγορία μουσικής κάνεις;
Δεν νομίζω πως μπορώ να κατατάξω την μουσική μου σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία. Αρχικά ξεκίνησα να κάνω Hip-Hop, με το οποίο αρχικά έγινα γνωστός στους ελληνικούς κύκλους του Μονάχου, αλλά μετέπειτα και πλέον παράλληλα με το ραπ κάνω και τραγούδια R&B (τραγουδιστά δηλαδή, επειδή έχει παρεξηγηθεί λιγάκι αυτός ο όρος στην Ελλάδα). Πρέπει να πω πως κάνω τραγούδια στα ελληνικά και στα αγγλικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του Hip-Hop που κάνω αποτελεί το πρώτο μου αλμπουμ (αγγλικό) με τίτλο "Remember Me", το οποίο καθένας μπορεί να κατεβάσει δωρεάν σε τούτο το link... www.mediafire.com/download.php?zknjja4mnko


- Τι ειναι hip-hop για σ'ενα?
Το Hip-Hop είναι τρόπος ζωής. Τουλάχιστον έτσι το βίωσα και το βιώνω εγώ. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζεται από το Hip-Hop. Είναι ο τρόπος που κοιτάζεις, ο τρόπος που μιλάς, ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι στον συνάνθρωπό σου, ο τρόπος με τον οποίο κάνεις έρωτα στην/ον σύντροφό σου, είναι τα πάντα. Όλη αυτή η κουλτούρα εκφράζεται από την δική της μουσική, το ραπ. Ίσως ο περισσότερος κόσμος να έχει λάβει το Hip-Hop σαν τρόπο επίδειξης ανωτερότητας (και ως έναν βαθμό δεν έχει άδικο), σαν κάτι το παράνομο και κάτι περισσότερο για άντρες, αλλά ουσιαστικά δεν είναι έτσι. Το Hip-Hop έχει αρκετά από τα αρνητικά που έχουν και όλα τα άλλα είδη μουσικής και κουλτούρας αλλά έχει περισσότερα θετικά και έχει στοιχεία τα οποία δεν υπάρχουν αλλού. Είναι κάτι που το συναντάει κανείς από το δρόμο (από όπου και ξεκίνησε), μέχρι και τα καλύτερα σαλόνια. Μπορεί και προσαρμόζεται παντού και είναι πάντα σύγχρονο. Μπορεί κανείς να εκφράσει μέσω του ραπ οτιδήποτε απασχολεί τον ίδιο ή ένα ευρύτερο κοινό είτε με αστείο είτε με σοβαρό τρόπο. Και παρότι μπορεί να δείχνει επιθετικό και ωμό, το Hip-Hop κρύβει πολύ αγάπη μέσα του και όσοι το γνώρισαν το ξέρουν.


- Ποιες είναι οι χιπ χοπ μουσικές επιρροές σου ;
Ειδικά στο Hip-Hop η μεγαλύτερες επιρροές μου είναι οι Gangsta rapper. Άτομα όπως ο 2Pac, Dr. Dre, Snoop Dogg και πολλοί άλλοι του λεγόμενου West Coast αποτελούν την κύρια έμπνευσή μου. Ειδικά ο πρώτος είναι κάτι σαν είδωλο. Ήταν ποιητής, φιλόσοφος, ανθρωπιστής και είχε το χάρισμα τα όσα λέει να σε αγγίζουν. Και ακόμα και στις μέρες μας πολλά από τα τραγούδια του παραμένουν σύγχρονα και επίκαιρα. Αλλά επειδή ασχολούμαι και με το R&B πολύ εντατικά πρέπει να πω ότι μεγαλύτερες επιρροές μου είναι το Contemporary R&B και το Soul και καλλιτέχνες όπως οι Joe, Avant, Brian McKnight, Boyz II
Men, αλλά γενικότερα με εμπνέει το κάθετί καλό και ουσιώδες.


- Τι γνωμη εχεις για το σημερινο το ελληνικο χιπχοπ, ειναι ομοιο με το ξενο;
Όμοιο κατά κάποιον τρόπο. Στον ελληνικό χώρο το Hip-Hop δεν πρόλαβε καλα-καλά να πατήσει το πόδι του, να αποκτήσει χαρακτήρα και ιδεολογία, να πάρει σάρκα και οστά, και μετατράπηκε σε ένα είδος εμπορεύματος με σκοπό το γρήγορο χρήμα και χωρίς να έχει να δώσει κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα. Υπάρχουνε τα μεγάλα ονόματα (οι Major) και οι Underground. Στους μεν υπάρχουνε καλές προοπτικές, τα μέσα και οι όμορφες παραγωγές όμως το τελικό προϊόν που βγαίνει είναι ένα σύννεφο το οποίο μετά από λίγο καιρό εξατμίζεται...επειδή δεν έχει αυτό το κάτι ιδιαίτερο που χαρακτηρίζει το είδος. Από την άλλη τα μικρότερα ονόματα, κάνουν κάποια προσπάθεια να κρατήσουν το Hip-Hop στις βάσεις του, τις περισσότερες φορές όμως, χωρίς την κατάλληλη χημεία. Και με αυτό εννοώ..χωρίς κάποια ιδιαίτερη μουσική και μελωδία, χωρίς φαντασία, χωρίς τα κατάλληλα μέσα, χωρίς το κατάλληλο ύφος και προ πάντων χωρίς το απαιτούμενο ταλέντο. Και δυστυχώς, (όπως φυσικά και σε άλλες χώρες και είδη μουσικής), χωρίς να θέλω να συκοφαντήσω κανέναν, είναι πάρα πολλοί οι ατάλαντοι στο προσκήνιο..Δεν λέω, ο καθένας μπορεί να κάνει αυτό που του αρέσει αλλά τα πράγματα πρέπει να λέγονται με τ'όνομά τους..και εδώ μιλάμε για ΜΟΥΣΙΚΗ.


- Ποια ελληνικα ραπ συγκροτήματα νομίζεις ότι είναι τα πιο hot τώρα;
Εξαρτάται από το τι καταλαβαίνει κανείς με τον όρο Hot. Αν εννοείς ποιοι είναι στο προσκήνιο και ακούγονται από το ευρύ κοινό θα έλεγα ότι είναι οι Goin' Through και όσοι άλλοι είναι στο Family. Ακολουθούνε οι ΖΝ αλλά με φανερή διαφορά. Τώρα υπάρχουν και στοιχεία όπως οι Stavento, αλλά κατά την γνώμη μου δεν ανήκουνε μουσικά στον χώρο του Hip-Hop. Αν εννοείς πάλι ποιοί είναι αρκετά καλοί σ'αυτό που κάνουν θα σου έλεγα πάλι τους Goin' Through. Μπορεί να μην είναι το καθεαυτού, το αυθεντικό αλλά κρατούν την μουσική τους (τις περισσότερες φορές τουλάχιστον) σε ικανοποιητικά επίπεδα. Και με μουσική εννοώ περισσότερο σε τούτη την περίπτωση την διαμόρφωση ενός τραγουδιού (σε κάτι που υστερούνε οι περισσότεροι). Επίσης οι ΖΝ όπως και ο ΜΚ έχουν αρκετά καλούς στίχους και ανταποκρίνονται περισσότερο στο δικό μου στοιχείο, το Gangsta rap. Πιστέυω πως με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και χωρίς ανούσιες διαμάχες, το ελληνικό Hip-Hop θα είχε, αν όχι ένα λαμπρό, τουλάχιστον ένα αξιοσημείωτο μέλλον...



- Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς;
Θα ήθελα οπωσδήποτε με τον Νότη Σφακιανάκη, αν και ακούγεται λίγο αστείο σχετικά με το είδος που κάνει καθένας μας, αλλά αποτελεί μεγάλη φυσιογνωμία και έμπνευση για μένα. Επίσης θα ήθελα να συνεργαστώ με όλον τον χώρο του ελληνικού Hip-Hop, πιστέυω πως αν έκανα μια μίξη με μένα και τους Goin' Through πιστεύω θα κάναμε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Από ξένους (εκτός από τα ονόματα-βόμβες) θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με R&B τραγουδιστές όπως οι Avant, Joe, Danny Boy και ράπερ όπως οι Nipsey Hussle, Crooked I, Outlawz. Αλλά κατά κανόνα μ'αρέσει και επιδιώκω να συνεργάζομαι με άτομα, τα οποία αγαπούν αυτό που κάνουν, ξέρουν γιατί το κάνουν και πιστεύουν σ'αυτό, και προ πάντων σέβονται το διαφορετικό. Πιστεύω πως σε πολλές περιπτώσεις στη μουσική, όπως και στη ζωή, όταν ενώνονται διαφορετικά στοιχεία δημιουργούν κάτι ενδιαφέρον. Και αυτό θέλω να δημιουργήσω εγώ..το κάτι άλλο..



-Θέλω να μου πεις πως προέκυψε το ψευδώνυμο σου "A.T. Tha Don" και ποιο είναι το πραγματικό όνομά;
Το πραγματικό μου όνομα είναι Αποστόλης Τεπενής. Εξ ου και το Α.Τ.. Το Don ταίριαζε και ταιριάζει στον χαρακτήρα μου και επίσης είναι και το μισό του 2ου καλλιτεχνικού ονόματος του 2Pac (Makaveli The Don). Έτσι με έμαθε απ'την αρχή ο κόσμος που μ'ακούει και αποφάσισα μετά απ'όλα αυτά τα χρόνια να το κρατήσω και για επίσημο.


- Με ποιο απο τα τραγούδια σου είσαι πιο ικανοποιημένος και γιατί;
Αν και καθένα από τα τραγούδια μου περιέχουν τις καλύτερες μου προσπάθειες, σαν προσωπικά μου φαβορί έχω τα- Το Γεράκι (με τον Σάτυρο), το οποίο μπορεί κανείς να το ακούσει και στο YouTube- Το Νέος Κόσμος (ξανά με τον Σάτυρο) του οποίου το βίντεκλιπ έχω επίσης στο YouTube, και το Όταν Η Καρδιά Μου Χτυπάει, το οποίο έγραψα για την γυναίκα που αγαπάω, αλλά ακόμα δεν το έχω δημοσιεύσει.


- Οι στίχοι σου είναι βιωματικοί;
Τα τραγούδια μου βγαίνουν μέσα από προσωπικές εμπειρίες και αρκετές φορές εμπειρίες από άτομα από το στενό μου περιβάλλον. Φυσικά υπάρχουν και τραγούδια που έχω γράψει για διασκέδαση. Αλλά γενικότερα τα τραγούδια μου είναι η ζωή μου, στην κυριολεξία.


- Πιστευεις πως αξιζεις σαν ραπερ?
Αυτό είναι κάτι το οποίο πάντοτε και για όλους αποφασίζει το σχετικό κοινό και ο εκάστοτε ακροατής. Εγώ από πλευρά μου κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα και προσπαθώ να αγγίξω όσο γίνεται τις προσδοκίες, τις οποίες έχω και ο ίδιος μου όταν ακούω κομμάτια αγαπημένων μου τραγουδιστών.


- Τι κάνεις για να ξεχωρίζεις;
Αυτό που μ'αρέσει. Ακούγεται τόσο απλό και αυτονόητο, όμως δεν είναι. Πολλοί είναι αυτοί που στις μέρες μας κάνουν κάτι που δεν τους εκφράζει για λόγους κέρδους. Επίσης μ'αρέσει να αναμιγνύω στοιχεία από διάφορα είδη μουσικής. Προσπαθώ κάθε μου τραγούδι να είναι σαν single, κάθε τραγούδι να είναι ξεχωριστό. Να μην ξεκολλάει απ'τ'αυτί...


- Είσαι, από όσο ξέρω, μόνο 23 ετών και σπουδάζεις ακόμα, πώς πάνε όλα μαζί με τις σπουδές σου ;
Αυτήν την στιγμή είμαι στο τέλος των σπουδών μου και προτού κάνω την πρακτική μου ήρθα πάλι στην γενέτειρά μου για να ασχοληθώ πλέον και με την μεγάλη μου αγάπη την ηχοληψία και τις ηχογραφήσεις. Όσον αφορά τα χρόνια που σπούδαζα στην Αθήνα πάντοτε έβρισκα χρόνο για μουσική. Πολλές φορές οι παρέες μου έβγαιναν σε κλαμπ, ταβέρνες και μπαράκια, αλλά εγώ καθόμουν και έγραφα μουσική. Ακόμα και σε εξεταστικές περιόδους πολλές φορές δεν πήγα να δώσω μαθήματα, επειδή δεν μου έμενε πολύς χρόνος για διάβασμα λόγω της μουσικής. Είναι κάτι που σίγουρα δεν θα μετανιώσω.


5 κομμάτια δίσκων που θα περνες σε ένα έρημο νησί;
Του 2Pac το "All Eyez On Me", του Dr. Dre "Chronic 2001", το νέο CD του Avant "The Letter", τον δίσκο του Νότη "Οι Νότες Είναι Εφτάψυχες" και το "Ain't Nothing Like Me" του Joe.


- Σκέφτεσαι να επιστρέψεις στην Ελλαδα;
Πέρασα 5 όμορφα χρόνια στην Ελλάδα. Ουσιαστικά εκεί ενηλικιώθηκα. Με συνδέουν πολλές αναμνήσεις και με την Αθήνα. Φυσικά, αν μου δινόταν κάποια καλή ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα, δεν θα έλεγα όχι. Επίσης υπάρχουν και πολλά άτομα εκεί τα οποία με αγαπούν και αγαπώ, άτομα που ήταν πάντα στο πλευρό μου, και δεν θα μου είναι καθόλου δύσκολο να ξαναγυρνούσα.


- Γιατι να κατεβαζουμε τα τραγουδια σου απο το Internet;
Τα τραγούδια μου αποτελούν κομμάτια της ζωής μου. Με το που κατεβάζει κάποιος ένα τραγούδι μου, του δίνω την δυνατότητα να ακούσει κάτι αληθινό. Όποιος έχει βαρεθεί τους μονότονους ήχους και στίχους που ακούει στην καθημερινότητά του και ψάχνει δημιουργική, όμορφα και σωστά διαμορφωμένη μουσική ερμηνεία τότε πιστεύω πως τα τραγούδια μου ανταποκρίνονται σε αυτά.


- Να κλείσουμε με το ποια είναι τα επόμενα βήματά σου και τι ετοιμάζεις για το μέλλον;
Κατ'αρχήν να αναφέρω για μένα ότι εκτός από σόλο, είμαι και μέλος σε 2 γκρουπ. Το ένα είναι το SouthWest Mafia που αποτελώ εγώ και ο αδερφός μου (Grand P) και το άλλο το Street Life Army (A.T. Tha Don, Grand P, Satiros, Rimo, MaVroZ, Εμπρηστής), οι οποίοι ουσιαστικά αποτελούμε και το όλο Project "Street Life Entertainment" το οποίο προσδοκώ να το κάνω και επίσημα Label.
Μπορεί κανείς να με ακούσει στο προσωπικό μου YouTube Channel (στο οποίο όμως ακόμα δεν έχω ανεβάσει πολλά κομμάτια)... www.youtube.com/user/atthadon
...Όπως επίσης και αν κατεβάσει τα εξής:

A.T. Tha Don - Remember Me (Debut Hip-Hop ALBUM 2010) (Αγγλικά)
http://www.mediafire.com/download.php?zknjja4mnko

A.T. Tha Don Presents: Grand P - Gangster Boss (Hip-Hop MIXTAPE) (Ελληνικά)
http://www.mediafire.com/download.php?2lcb2ox0l4zzonb

Τα επόμενά μου Projects ανά χρονολογική σειρά είναι τα εξής

2011....Street Life Army - Το Τρικέφαλο Θηρίο (Hip-Hop MIXTAPE)
2011....A.T. Tha Don - Μόνος Εναντίων Όλων (Hip-Hop MIXTAPE)
2011....A.T. Tha Don - Tha Storm (Hip-Hop MIXTAPE)
2011....SouthWest Mafia - Immortalz (Hip-Hop MIXTAPE)
2011....A.T. Tha Don - R&B Classics Vol. 2 (2011) (R&B MIXTAPE)
2012....A.T. Tha Don - Perfection (Hip-Hop ALBUM)
2012....A.T. Tha Don - Life Through My Window (R&B ALBUM)

Για περισσότερες πληροφορίες διατηρώ και ένα Fan Club στο Facebook "A.T. Tha Don", το οποίο ανανεώνω προσωπικά.

- Ευχαριστώ για την συμμετοχή σου
και καλή τύχη με τη μουσική στο μέλλον!
Συγχαρητήρια για την σελίδα σου και σ'ευχαριστώ για την ευκαιρία και σου εύχομαι πολλά πολλά views!!!
Άκουσε τη μουσική του Αποστόλη εδώ και γίνετε φίλοι μαζί του στο facebook