Επισκέψεις μέχρι σήμερα ...Number of visitors so far:

Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds...!!!Skip

måndag 9 april 2012

Happy Easter everyone... ❤



Αγαπητοί αναγνώστες
σας εύχομαι
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
με Υγεία , Χαρά και Αγαπη!!!
Να περάσετε πολύ όμορφα!!!!!!!!!!!!!!!



söndag 1 april 2012

«Αντίπερα Όχθη» "εμείς συνεχίζουμε το δρόμο μας γιατί αυτό για εμάς έχει αξία"

Είχα την ευκαιρία να πάρω συνέντευξη από μία γνωστή μπαντα της ροκ σκηνής, μετά που o ντράμερ των «Αντίπερα Όχθη» στις αρχές Μαρτίου δημοσιεύσε στον facebook τοίχο μου να ακούσω το ένα από τα καλύτερα τραγούδια τους.
Πρόκειται για ένα συγκρότημα, που δημιουργηθηκε στην Λαμία το 2000 και έκτοτε έχουν δώσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε Αθήνα και επαρχία, καθώς και συμμετοχές δίπλα σε γνωστά σχήματα της ελληνικής ροκ σκηνής - ανάμεσα τους οι Ενδελέχεια και οι Πυξ Λαξ. Σε αυτή τη συνέντευξη μου μίλησαν για όλα όσα θέλετε να μάθετε, μεταξύ πολλών άλλων και για το μουσικό τους ταξίδι, αλλά και για το νέο τραγούδι τους που ονομάζεται επίσης “ Το δικό μου ταξίδι” και μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε στον κόσμο τους…


-Παρουσιάσατε πρόσφατα ένα καινούριο τραγούδι, που λέγεται “Το δικό μου ταξίδι” । Tο δικό σας μουσικό «ταξίδι» πώς ξεκινήσε;

Ξεκινήσαμε στη Λαμία το 2000, μαθητές στο λύκειο τότε. Κάποια στιγμή αρχίσαμε να γράφουμε δικά μας τραγούδια το ένα έφερε το άλλο και αποφασίσαμε να ασχολειθούμε πιο επαγγελματικά.


- Γιατί επιλέξατε να όνομαζεστε "Αντίπερα Όχθη" ;

Είχαμε μπει στη διαδικασία να βρούμε όνομα και μετά από διάφορες προτάσεις καταλήξαμε σε αυτό, γιατί μας άρεσε και το πως ακουγόταν, αλλά και γιατί μπορούσε να εκφράσει κάποιους από τους λόγους που ασχολούμαστε με τη μουσική.


- Που περνάει η μουσική σας σε ποια ηλικία;

Μας έχουνε πει άνθρωποι όλων των ηλικιών για τραγούδια μας που τους αρέσουν ή τους εκφράζουν, αλλά περισσότερο της ηλικίας μας και είναι λογικό αφού έχουμε πάνω κάτω τα ίδια ενδιαφέροντα και τους ίδιους προβληματισμούς.


- Τι είναι αυτό που κάνει την μπάντα σας να ξεχωρίζει από τις αντίστοιχες ανταγωνιστικές;

Δεν πιστεύουμε ό,τι μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός στη μουσική. Θεωρούμε ό,τι η κάθε μπάντα έχει κάτι το ξεχωριστό γιατί έχει το δικό της χαρακτήρα που πηγάζει από τους ανθρώπους που την αποτελούν. Όσον αφορά τη δική μας δε μπορούμε να ξέρουμε γιατί δε μπορούμε να τη δούμε σαν ακροατές.


- Ποιος γράφει τα τραγούδια και μουσική;

Τους στίχους τους έχει γράψει ο πληκτράς μας, Ηλίας Βουρλοβίτης, εκτός από το Μπαμπούλα που είναι των Πυξ Λαξ και το έχουμε διασκευάσει. Στη μουσική συνήθως υπάρχει κάποια αρχική ιδέα που πάνω σε αυτή μαζευόμαστε όλοι μαζί και χτίζουμε το τραγούδι μέχρι να πάρει την τελική του μορφή.


- Τι περιέχουν συνήθως οι στίχοι σας;

Προβληματισμούς, βιώματα, πράγματα τα οποία θες να πεις και να εκφράσεις μέσα από το γράψιμο..


- Ποιο θα λέγατε ότι είναι τα το «κλειδί» για την επαγγελματική επιτυχία ;

Αν υπάρχει δεν το γνωρίζουμε.. Πιστεύουμε πάντως ό,τι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα στη μουσική είναι το να είσαι αυθεντικός.


- Ποια είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια για εσάς και την μουσική σας;

Σίγουρα το πιο μεγάλο εμπόδιο είναι το οικονομικό. Είναι μια δουλειά που δεν έχει σταθερότητα, δύσκολα μπορεί να σε συντηρήσει και για εμάς, που κάνουμε όλη τη διαδικασία της ηχογράφησης, διανομής, βιντεοκλιπ χωρίς οικονομική βοήθεια από κάποια δισκογραφική, έχει και αρκετά έξοδα.


- Aπό ό, τι έχω ακούσει ο ήχος σας κινείται σε rock ρυθμούς. Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Ειδικά όταν ξεκινήσαμε είχαμε πολύ διαφορετικά ακούσματα οπότε δε μπορούμε να πούμε σίγουρα για κάτι.. Απλώς όταν αρχίσαμε να βγάζουμε δικά μας κομμάτια αυτός ήταν ο ήχος που μας εξέφραζε.. Εξ' άλλου επιρροή μπορεί να έχεις από οποιοδήποτε τραγούδι ή και ένα συγκεκριμένο σημείο του, ανεξαρτήτως είδους.


- Σας ενδιαφέρει να παίξετε άλλο είδος μουσικής ή είστε πιστοί ροκάδες;

Μας αρέσουν και άλλα είδη μουσικής και παίζουμε διάφορα τραγούδια, στα δικά μας όμως υπάρχει ένα συγκεκριμένο ροκ ύφος που μπορεί όμως να έχει κάποια σημεία που να διαφοροποιούνται.. Αυτό εξαρτάται από την έμπνευση που θα έχεις εκείνη τη στιγμή.


- Τι εκφράζει το τραγούδι σας "Το δικό μου ταξίδι" και ποια ήταν η πηγή έμπνευσής του;

Για τον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό το τι εκφράζει. Για εμάς πάνω κάτω είναι η πορεία μας με τη μουσική που ταυτίζεται και με τη ζωή μας. Όσες δυσκολίες και αν περνάμε, όσες συμβουλές και να μας έδωσαν ενάντια στα όνειρά μας εμείς συνεχίζουμε το δρόμο μας γιατί αυτό για εμάς έχει αξία. Η πηγή έμπνευσης είναι η όλη διαδρομή μας μέχρι τώρα.



- Βλέπω ότι η ανταπόκριση στο τραγούδι αυτό είναι αρκετά μεγάλη ξεπέρασε τα 20.000 views στο youtube . Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου στα live στη μουσική σας;

Παρ' όλο που περνάμε δύσκολες μέρες, στα live μας υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο και σαν παρουσία αλλά και σαν επικοινωνία. Τραγουδάμε μαζί και υπάρχει ενέργεια απ' όλους.


- Ποιανού τραγουδιστή η συγκροτήματος live θα προτιμούσατε να ανοίξατε ;

Είναι πάρα πολλοί οι καλλιτέχνες που θα μας τιμούσε να μοιραστούμε τη σκηνή μαζί τους! Έχει τύχει να παίξουμε πριν ή μετά τους Πυξ Λαξ, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τους Ενδελέχεια, τους De Facto και πριν λίγες μέρες και μαζί με την Ευρυδίκη. Όλες ήταν φοβερές εμπειρίες και μακάρι να έρθουν κι άλλες παρόμοιες.



- Ποιο είναι το πιο τρελό όνειρό σας που επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί;

Με το πέρασμα του χρόνου τα όνειρα αλλάζουν.. Τώρα πια βάζουμε στόχους άλλους κοντινούς και άλλους πιο μακρινούς και προσπαθούμε να τους εκπληρώνουμε. Σίγουρα πάντως όνειρο για κάθε καλλιτέχνη είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοχή της μουσικής του από τον κόσμο.

- Με ποιο χαρακτήρας καρτούν ταυτίζεστε περισσότερο;

Μάλλον με τον Donald Duck! Είναι αισιόδοξος με τη ζωή, ίσως και λίγο στον κόσμο του, αλλά πάντα του προκύπτουν διάφορα προβλήματα και πάντα προσπαθεί και τα ξεπερνάει.


- Πως βλέπετε το μέλλον της μπάντας και ποία είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Γενικά τα πράγματα είναι δύσκολα σε όλους τους τομείς. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να φέρει το μέλλον αλλά όπως και να έχει εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και ελπίζουμε για το καλύτερο. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι να ηχογραφήσουμε καινούρια τραγούδια και να τα κυκλοφορήσουμε.


Links στα οποία οι αναγνώστες μπορούν να μάθουν περισσότερα για τους «Αντίπερα Όχθη» και να έρθουν σε επαφή μαζί τους .

Website: http://www.antiperaoxthi.gr/
Facebook: Antipera Oxthi (Αντίπερα Όχθη)
Facebook: Dimitris Karagiorgos